VERDENS-REKORDER

- HER FINNER DU VERDENS-REKORDER DU IKKE TRODDE FANTES..

VERDENSREKORDER

- Her kan du lese om de utroligste verdensrekorder! Les om rekorden i tyngste bil på hodet, den største samlingen av gorillakledde mennesker, den eldste flaskeposten, verdens største gullmynt, verdens største diamant, den største hotell-suiten og mange andre elleville rekorder finner du her..

Oppdatert: 30. desember 2012


VERDENS MEST VERDIFULLE GITAR 

ble solgt i november 2005 for den strenge sum av 2,7 millioner amerikanske dollar! Gitaren var en Fender Stratocaster signert av en rekke legender, og ble solgt på en auksjon for “Reach out to Asia” på Ritz-Carlton Hotel, Doha i Quatar. Blant de som hadde signert gitaren var Mick Jagger, Keith Richards, Eric Clapton og Paul McCartney. Gitaren ser du her.


MR MANGETOUT (Michel Lotito) FRA FRANKRIKE 

sier han blir dårlig av bananer og hardkokte egg, men elsker å spise glass og metall! Han er så glad i det at han har spist det siden 1959! Hans evne til å konsumere ca 900 gram om dagen blir betraktet som unik av ekspertene. Kallenavnet hans (Mangetout) kan oversettes til “Spiser alt“. Vi takker høflig nei om vi blir invitert til middag hos han! Mannen ser du til høyre mens han sjekker ut sin neste middag..


KEN EDWARDS ER GLAD I KAKKERLAKKER! 

Så glad at han like godt spiste 36 stk av dem på ett minutt, og skrev seg med det inn i Guinness Rekordbok. Ken er avgått rottefanger og har nok sett et par kakelakker før! Et par morsomme fakta om kakerlakker er at de har minst 18 knær og kan leve uten hode i en måned! Ken Edwards ser du her med middagen på kinnet..


Å BALANSERE BILER PÅ HODET 

er helt normale omstendigheter i John Evans sin verden! Engelskmannen har balansert en Mini på 159,6 kilo på hode i 33 sekunder i 1999 og satt med dette verdensrekorden i tyngste bil på hode! Evans er en profesjonell hodebalanserer og har balansert både øl, bøker og folk på hodet! Her ser du han med ett av sine hodeplagg!


DEN STØRSTE SAMLINGEN AV GORILLAKLEDDE MENNESKER 

skjedde i 2005 der hele 637 personer tok på seg gorillahabitten for anledningen! Det hele skjedde i London for å samle inn midler til The Dian Fossey Gorilla Fund.Om det var ekte gorillaer til stede vites ikke! Bildet har ingenting med rekorden å gjøre!


NOEN HAR OGSÅ SAMLET PÅ SPYPOSER FRA FLY!

Niek K Vermeulen fra Nederland har gjort det siden 1970 og hans rekord lyder på 5468 spyposer fra 1065 forskjellige flyselskaper. Vi får håpe at alle hans poser er ubrukte..!  Her ser du han med et par tomme poser!


DEN ELDSTE FLASKEPOSTEN 

noen gang funnet, ble funnet av fiskeren Mark Anderson den 10. Desember 2006. Flaskeposten hadde da vært i havet i 92 år og 229 dager. Hva som sto på arket i flaskeposten vites ikke! Dette er ikke et bilde av rekordflaskeposten!


DEN GRISEN SOM HAR HOPPET HØYEST 

av alle griser på denne jorda heter Kotetsu og holder til på en farm i Mie, Japan. Hele 70 cm kom denne grisen seg opp i luften i 2004 og må ha vært et både morsomt og imponerende syn! Hurra for hoppende griser! Denne glade grisen er ikke rekordholderen og hopper nok ikke særlig høyt!


PÅ HERLIGE MIAMI BEACH I FLORIDA USA 

holdt Bernie Barker til. Han er intet mindre enn verdens eldste stripper med sine 67 år i 2007. Da gikk han dessverre bort. Han startet sin strippekarriere som 60-åring i 2000 som en måte å komme i form på etter sin Prostatakreft. I løpet av karrieren vant han mer enn 30 konkurranser. Her ser du han på jobb..VERDENS YNGSTE KOMPONIST AV EN MUSIKAL 

var bare 14 år og 76 dager da hans musikal Star of the King hadde premiere i 2002. 

Adám Lörincz er komponisten og holder til i Ungarn. Musikalen hadde en varighet på 92 minutter. Imponerende! Her ser du han i studio.


DEN STØRSTE GULLMYNTEN I VERDEN 

veier 100 kg, har en diameter på 50 cm, er 3 cm tykk og har adresse i Ottawa i Canada! Den har en face value på rundt 5 millioner, men hadde nok gått under hammeren for langt mer dersom den hadde blitt lagt ut for salg! For en kul mynt!


VERDENS STØRSTE SVØMMEBASSENG 

er hele 1013 meter og befinner seg i San Alfonso del Mar i Algarrobo i Chile! Det hørtes deilig ut! Skal vi dra og ta oss et bad?


DE FLESTE AV OSS SOM HAR PRØVD Å 

lage sandslott i løpet av livet vet hvor vanskelig det er! Men mannen Ed Jarrett har klart det kunststykket å lage et sandslott med en høyde på hele 9,6 meter! Dette var i 2007! Gratulerer! Litt av et sandslott eller hva?


VERDENS STØRSTE KUTTEDE DIAMANT 

holder en vekt på 555,55 karat og er en svart diamant som inneholder små røde diamantkrystaller. Den ble bearbeidet i flere år av Ran Gorenstein fra Belgia og var ferdig i juni 2004. Diamanten ser du til høyre.


NOEN HAR OGSÅ VERDENSREKORDEN I Å 

lage flest ballongfigurer på en time! Han heter John Cassidy, er fra USA og har laget utrolige 747 figurer på en time i 2007! Slå den! Ballonglynet ser du til høyre!


STORE EPLER HAR DE FLESTE AV OSS SETT 

men ikke som eplet til Chisato Iwasaki fra Japan! Han har dyrket frem et eple som kunne stilt sulten til 3-4 voksne med sine 1,849 kg. Rekorden er fra 2005. Hadde vært morsom og smakt på det eplet! Her ser du eplet i hele sitt skall!


HEAVEN SENT BRANDY  HETER DEN HUNDEN 

som er minst av alle hunder i lengde. Den var ikke lenger enn 15,2 cm da den satte rekorden i 2005. Den var selvfølgelig Chihuahua av art og bodde med sin kjære eier Paulette Keller i Florida, USA. Den lille sjarmøren ser du her.


DEN HUNDEN MED DE LENGSTE ØRENE I VERDEN 

heter Tigger og hadde 34,9 cm og 34,2 cm ører og vifte med og hadde sitt hjem hos sine eiere i Illinois i USA! Rekorden er fra 2004. Langøre ser du her!


KANINER HAR OGSÅ LANGE ØRER 

men ingen kanin har lenger ører enn Nipper`s Geronimo i California. I 2003 ble ørene mål til 79 cm, og vi tipper den har hatt noen fotspor i ørene!- FØLG MED PÅ 
1000TING.NET..


VERDENS RASKESTE BARBEINTE MANN 

på 100-meteren på is bærer navnet Nico Surings (fra Nederland) og rekorden lyder på 17,35 sekunder. Noen som sa kalde føtter! Nico Surings er ikke på bildet!DET LENGSTE TROMMEMARATON 

satt av en mann var på hele 102 timer og 49 minutter! Briten Allister Brown var mannen med stikkene og det skjedde i Lisburn i Nord-Irland i 2008. Noen som sa sliten i armene?


KATIE MELUA HAR EN VERDENSREKORD 

det er vanskelig å slå! Hun har holdt den dypeste konserten noen gang og den fant sted 303 meter under havet på plattformen Troll i oktober 2006.


AT HUNDER ER GLAD I Å HOPPE 

er ingen nyhet, men hunden Cinderella May imponerer stort! 172,7 cm har hun hoppet, og det er høyere enn de aller fleste mennesker klarer, og er det høyeste hopp en hund noen gang har gjort!


DEN STØRSTE SPEIL-DEKKEDE DISCOKULA 

i verden har en diameter på intet mindre enn 7,35 meter! Den henger i et tak i Belgia og ble laget av Raf Frateur! Kula til høyre er ikke rekordkula!


DEN STØRSTE HOTEL-SUITEN NOEN GANG 

holder til i Libanon på Grand Hills Hotel & Spa og inviterer deg inn på et område på 4131 kvadratmeter! Ta med deg pengene du har tjent igjennom livet og ta deg en uke!


DEN MINSTE AVISEN NOEN GANG LAGET 

var av den nette størrelse på 32 x 22 millimeter og ble laget i UK!


DU BLIR NOK IKKE SÆRLIG BERUSET 

av å drikke opp verdens minste vinflaske, men den må være et samleobjekt av rang! Steve Klein produserer håndblåste miniatyr-vinflasker med dverghøyden 3,2 cm og som inneholder 0,75 ml vin! Hver flaske er korket og forseglet og har etikett, og det produseres kun 1000 flasker av hver type vin! Prisene varierer fra 20-90 dollar og hele herligheten holder til i Encino i Calefornia, USA. Gaveide?


I GAUTING I SØR-AFRIKA 

holder Cheryl Moss til, og hun lager verdens minste kommersielt tilgjenglige sydde teddybjørner! Den minste er 9 millimeter, men kan fås i størrelser opp til 13 millimeter. Om forstørrelsesglass følger med på kjøpet vet vi ingenting om..


VERDENS RASKESTE MØBEL 

- ja, du leste riktig - er en motorisert sofa designet og bygd av Edd China og kan rase av gårde i 148 km/t! Briten Edd China laget sofaen for sofa.com. Det skulle heller ikke forundre oss om lampa bak sofaen er verdens raskeste lampe! Om han har møbellappen vites ikke:)


LIMOUSINEN SOM RAGER HØYERE 

enn alle andre limousiner er 3,33 meter høy. Herligheten tok 4000 timer å lage, og har 8 monster truck dekk! Limousinen er bygd av Gary og Shirley Duval og holder til i California. Hvordan man går ut og inn av limousinen har det ikke lyktes oss å vite!


DEN LENGSTE RYGGENDE MOTORSYKKELTUR 

er på 150 km og er en ære Hou Xiaobin kan kle seg med. Det hele fant sted i Kina i 2006. Hvordan Hou følte seg i nakken etter turen kan vi bare gjette! Bildet er ikke fra rekordturen!


VERDENS HØYESTE KJØRBARE MOTORSYKKEL 

holder til i California og er laget av Gregory Dunham. Motorsykkelen er 3,429 meter høy og veier 2948 kilo! Den har en 8,2 liter V8-motor dundrende mellom hjula, og hjula er 1,88 meter høye! Kjøreegenskapene til motorsykkelen vet vi ikke noe om, men den er ganske tøff!


DEN LENGSTE SYKKELEN 

som noen gang er laget er 28,1 meter lang! Sykkelen ble bygd av medlemmer av Gezelschap Leeghwater, the mechanical engineering students' association at Delft University of Technology! Puh! Rekorden er fra 2002.


DEN LENGSTE MOTORSYKKELEN 

i verden er heller ikke småtteri! Den er 14,03 hele meter fra ende til annen, og minner kanskje litt om en stålbjelke med hjul! Men allikevel morsom! Motorsykkelen ble laget av Briten Colin Furze i 2008.


TOMAS LUNDMAN ER DEN MANNEN 

som har headet en fotball lengst uten å miste den! Svensken holdt på i 8 timer, 32 minutter og 3 sekunder i februar 2004 i Sverige. Imponerende!


DEN STØRSTE GYNGEHESTEN 

som noen gang er laget har målene 4,8m x 4,8m x 2,7 meter. Yuko Sasaki er mannen bak og holder til i Hanno i Japan. Endelig en gyngehest for voksne:)


DEN STØRSTE RUBINEN I VERDEN 

er ingen smårubin og veide 8,184 kg da rekorden ble satt i 2005. Målene er på 130 x 138 x 145 millimeter og eies av Beijing Fugui Tianshi Jewelry Co. Ltd i hovedstaden Beijing i Kina.


VERDENS HØYESTE HUND 

lever i California, heter Gibson og målte hele 107 cm i 2004. Vi får håpe for eiernes skyld at Gibson ikke er alt for kosete og vil ofte opp i fanget! Her er i hvert fall Gibson i det kosete hjørnet..


DEN TYNGSTE SITRONEN 

som noen gang er dyrket veide hele 5,265 kg, og ble dyrket av Aharon Shemoel i 2003 på sin farm i Israel. Legg merke til at sitronene er langt større enn guttens hode..


DU SKAL VÆRE FORSIKTIG MED 

å gjøre noe galt i California for da kan kamelen Bert finne på å arrestere deg! Der har kamelen fått tittelen Reserve Deputy Sheriff og patruljerer på regulært basis der! Morsomt! Bert er den kamelen med høyest rank i verden. Her ser du en streng Bert på jobb..


GULLFISKER SETTER OGSÅ AV OG TIL REKORDER 

og den gullfisken som er lengst av alle gullfisker er på 47,4 cm. Den holder til i Nederland og rekorden ble målt i 2003. Her ser vi gullfisken utenfor sitt rette element!


I LAHORE I PAKISTAN 

finnes en fyr ved navn Zafar Gill som begynte å henge tunge ting i ørene! Han har hatt 73 kilo med vekter hengende fra øret og har med det verdensrekorden i øreheng! Denne rekorden var hans tredje ørehenge-rekord! Vi anbefaler ikke å gå til anskaffelse av lignende øredobber..


EMIL & LILIANA SCHMID FRA SVEITS 

er glad i å kjøre! Veldig glad i å kjøre!! Helt utrolig glade i kjøre!!! I sin Toyota Land Cruiser har de nemlig kjørt 641 115 km siden oktober 1984 fordelt på 162 land. Dette er intet mindre enn verdens lengste kjøretur! Om de var innom Norge vet vi ikke.


VERDENS LENGSTE TRAKTORTUR 

er heller ikke småtteri! Russeren Vasilii Hazkevich har kjørt 21 199 kilometer i sin traktor fra 25. april - 6. August 2005. Vi vil allikevel ikke anbefale traktorferie!- 1000TING.NET ER 
STEDET Å VÆRE..


1000ting.net - 27. juli 2009

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.01 | 22:46

SPORT OG MUSIKK-KALENDER ER OPPDATERT 15. JANUAR..

...
01.09 | 22:12

Les om SOLAS HEMMELIGE ROM på menyen REIS I SOLSYSTEMET..

...
01.09 | 22:10

Test deg selv i mange nye quizer på menyen til venstre..

...
08.03 | 16:34

Les om Månelandingen 1969 på menyen REIS I SOLSYSTEMET..

...
Du liker denne siden